Politiehelikopter krijgt motorpech tijdens controle op straatraces

Tweede politiehelikopter landt bij Westdorpe om monteur af te leveren
Het begon met één politiehelikopter, die boven het gebied vloog om te controleren of het verbod op illegale straatraces werd nageleefd. Maar de heli van de politie kreeg motorpech en moest daarom rond 17.00 uur landen op de Gemeenschappelijkeweg in Westdorpe.

Heli met pech gerepareerd

Die tweede politiehelikopter kwam een monteur brengen vanaf Schiphol. Toen die de heli met pech gerepareerd had, en er een plaatselijke bui was overgetrokken, konden de twee helikopters terug naar hun thuisbasis op vlieghaven Schiphol. En die politieagenten die waren daar om de weg af te zetten.
Twee politiehelikopters en politiewagens bij Westdorpe
Twee politiehelikopters en politiewagens bij Westdorpe © HV Zeeland
De helikopter was ingezet om te controleren op de illegale straatraces waartegen de politie en de gemeente Terneuzen afgelopen week in actie zijn gekomen. Vrijdag kondigden ze aan extra te gaan controleren in het gebied omdat er ondanks een verbod vorige week straatraces gehouden werden. Wie betrapt wordt bij z'n straatrace riskeert een boeten van 160 euro.
Later werden door agenten op de grond alsnog zo'n twintig mensen beboet op de Finlandweg voor het overtreden van het in die omgeving geldende samenscholingsverbod. Volgens een van de agenten bleek uit onderzoek dat zij een videoclip aan het maken waren. Daarbij maakten zij gebruik van drie luchtdrukwapens die niet van echte pistolen te onderscheiden waren.

Aangehouden

De eigenaar van de luchtdrukwapens werd aangehouden en het voertuig waarin hij reed werd in beslag genomen. Verder heeft de politie vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs, voor rijden over een verdrijvingsvlak, voor mobiel telefoneren achter het stuur en voor het rijden tijdens een rijontzegging.
Verder heeft de Zeeuwse politie het vermoeden dat er straatracers afgelopen zondag naar België zijn gegaan om daar te racen. De Zeeuwse politie heeft hierover contact gehad met de Belgische politie.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>