Twintig boetes bij controles op illegale straatraces

De politie nam deze drie nepwapens in beslag.
De politie nam deze drie nepwapens in beslag. © Politie Zeeland-West-Brabant
Tijdens hun controle op eventuele straatraces, hoorden agenten gistermiddag in de buurt van de Finlandweg racegeluiden. Het bleek om een groep mensen te gaan die daar een videoclip aan het maken was. "Daarbij troffen we ook drie luchtdrukwapens aan die niet van echte pistolen te onderscheiden waren", zegt een van de betrokken agenten.
"Voorbijgangers kunnen natuurlijk schrikken van dit soort acties." De eigenaar van de wapens is aangehouden, zijn auto en nepwapens zijn in beslag genomen. Alle andere aanwezigen hebben een proces-verbaal gekregen vanwege het samenscholingsverbod. Daarnaast werden er bekeuringen uitgedeeld, bijvoorbeeld voor het niet tonen van een identificatiebewijs en voor het rijden tijdens een rijontzegging.

Alert op illegale straatraces

De grootschalige controle van gisteren is het gevolg van een illegale straatrace zondag 15 september aan de Savoyaardsweg in Hoek. Politieagenten zagen daar zo'n zeventig auto's en motoren en zo'n honderd mensen. Na de race besloot de gemeente in de omgeving van de Savoyaardsweg een samenscholingsverbod in te stellen.
Vanwege de eerdere illegale straatraces hield de politie gistermiddag een controle in de gemeente Terneuzen. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Lees ook: