Stationsbrug Middelburg hangt voor even in de lucht

Stationsbrug Middelburg hangt voor even in de lucht
Stationsbrug Middelburg hangt voor even in de lucht © Edwin Mijnsbergen
Stationsbrug Middelburg op weg naar Krimpen a/d IJssel
In Krimpen aan den IJssel krijgt de brug een opknapbeurt en een speciale behandeling, omdat vorig jaar de kankerverwekkende stof Chroom-6 werd gevonden in oude verflagen. Vandaar dat de brug opnieuw wordt geverfd, maar wel met eenzelfde soort grijstint. "Grijs is heel bijpassend bij deze historische brug en na de opknapbeurt kan die er weer decennialang tegenaan", zegt gedeputeerde Harry van der Maas.
Kranen staan klaar om de brug op te tillen
Kranen staan klaar om de brug op te tillen © Edwin Mijnsbergen
Sinds maandagochtend kon het verkeer al niet meer over de Stationsbrug. Voetgangers moeten over een tijdelijke pontonbrug wandelen om aan de overkant te komen, fietsers en bromfietsers moeten omrijden via de Schroebrug. "Dat geeft wel wat overlast, dus heel veel dank voor het begrip dat de mensen tonen. Gelukkig is het voor korte duur want we verwachten dat de brug in april wordt teruggeplaatst", vertelt van der Maas.
Stationsbrug op ponton
Stationsbrug op ponton © Omroep Zeeland
De gedeputeerde heeft overwogen om de Stationsbrug te vervangen door een nieuwe brug, maar na nader onderzoek bleek dat geen optie. "De andere varianten als een nieuwe brug of ondertunneling bleek aanmerkelijk duurder te zijn en daarnaast hoort de Stationsbrug gewoon bij Middelburg. Het is een prachtige brug waar we trots op mogen zijn", aldus Van der Maas.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a></p>