Opening knooppunt Sloeweg misschien week vertraagd

De opening van knooppunt Drie Klauwen vlakbij Nieuwdorp en 's-Heerenhoek laat waarschijnlijk een week op zich wachten. Door de verwachte regen van komend weekend kunnen de laatste werkzaamheden, zoals het asfalteren van de weg en het verwijderen van de tijdelijke rotonde, niet doorgaan. Morgen wordt definitief besloten of de laatste werkzaamheden een week worden opgeschoven.

Projectmanager Thijs Gilde van de Sloeweg laat weten dat goede weersomstandigheden belangrijk zijn voor het asfalteren van de weg. "De weerberichten geven aan dat er veel regen aankomt, dus we gaan de komende dagen goed kijken of we de werkzaamheden dit weekend uit kunnen voeren. Zo niet, dan hebben we het weekend erop gepland om de laatste werkzaamheden uit te voeren."

Extra hinder

Als de afrondende werkzaamheden wel kunnen doorgaan, moet het verkeer rekening houden met hinder. Tot maandag 30 september is de Bernhardweg (N254) dicht vanaf afslag Vlissingen-Oost richting de tijdelijke rotonde op de Sloeweg (N62).

Morgen en overmorgen verwacht de provincie ernstige verkeershinder. Dan is de Sloeweg vanaf de tijdelijke rotonde naar de Westerscheldetunnel afgesloten. Verkeer vanuit Goes richting de tunnel moet omrijden via een tijdelijke rotonde bij de afslag Nieuwdorp en Europaweg-Oost. Verkeer vanuit Middelburg richting de tunnel wordt omgeleid via de Engelandweg, Europaweg-Noord en Europweg-Oost.

Het is nu niet duidelijk of de wegen komende dagen afgesloten zijn als de werkzaamheden een week uitgesteld worden. Kijk daarom voor de meest actuele verkeersinformatie op www.sloeweg.nl.

"Het is mooi om dit mee te maken" (foto: Omroep Zeeland)

Vandaag mocht een aantal genodigden alvast een kijkje nemen bij het nieuwe verkeersplein. Ook het echtpaar Marianne en Dick Hoogenboom uit Nieuwdorp trok de veiligheidskleding aan en zette met helm op het hoofd voet op het kersverse asfalt. Marianne heeft de rondleiding over de bouwplaats gewonnen door de naam van het nieuwe knooppunt te raden. "Je loopt hier verder nooit natuurlijk", zegt ze als ze een paar stappen op de lege weg gelopen heeft. "Dit is echt uniek!"

Het is prachtig geworden

Het echtpaar heeft de werkzaamheden op de voet gevolgd. "Wij wandelen en fietsen heel veel in de omgeving", vertelt Marianne. "Dan zie je het van lief en lee groeien. En nu loop je hier. Het is prachtig geworden." Ook Dick is blij dat hij nu eindelijk de kans heeft om het nodige te vragen over het project. "Je vraagt je soms af: 'Waarvoor doen ze dat?' Omdat ik uit de techniek kom, ben ik daar wel in geïnteresseerd. En nu krijg ik daar antwoord op", legt hij uit. "Het is leuk dat ik dit mee mag maken."

Een rondje over het bouwterrein van de Sloeweg

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren