Gemaskerde mannen stelen opbrengst Hrieps uit woning

De overval vond plaats rond 03.15 uur. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. De drie drongen toen de woning binnen door een ruit in te gooien. Eenmaal binnen eisten ze van de bewoonster geld. Daarna maakten de overvallers zich uit de voeten met een groot bedrag.

Honderdduizenden euro's

Volgens een buurtbewoner ging de overval razendsnel. De vluchtauto reed met piepende banden de straat uit. Het gaat vermoedelijk om een grijze auto. Volgens Hugo Kramer, organisator van het festival, is de gehele dagopbrengst van het festival meegenomen. Het zou gaan om honderdduizenden euro's.
Onderzoek naar diefstal dagopbrengst Hrieps bij beroving in Grijpskerke
De kans is groot dat de daders banden hebben met iemand in de festivalorganisatie. Ze moeten namelijk geweten hebben dat er op dat moment in die woning zo'n groot geldbedrag aanwezig zou zijn.

Getuigen

Het onderzoek naar de woningoverval is nog in volle gang. Op meerdere plekken in Zeeland wordt gezocht naar verdachte auto's. Verder hoopt de politie op de hulp van getuigen die iets hebben gezien of gehoord van het incident.
Politieauto met zwaailicht, archieffoto
Politieauto met zwaailicht, archieffoto © Politie Zeeland - West-Brabant
Het muziekfestival bij Grijpskerke werd zaterdag voor de 25ste keer georganiseerd. Er waren zo'n 7500 festivalgangers. Het evenement zelf is volgens Kramer zonder grote problemen verlopen.

Inzamelingsactie

Door de diefstal van de opbrengst van dit jaar wordt mogelijk het voortbestaan van het festival, dat door met name door vrijwilligers draaiende gehouden wordt, in gevaar gebracht. Daarom zijn fans van het festival een inzamelingsactie gestart, om zo te helpen om het voorbestaan van het festival veilig te stellen.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>