Sensationele zege GOES in KNVB Beker

Sensationele zege GOES in KNVB Beker © Orange Pictures
Bekijk de samenvatting van Silvolde-GOES: 2-3
De openingsfase was voor Silvolde, daarna werd GOES sterker. Toch kwam Silvolde op voorsprong. Wouter Blasman troefde Sherief Tawfik af en zette de hoofdklasser uit Gelderland op 1-0. Dat was ook de ruststand.
De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Wouter Blasman bijna zijn tweede doelpunt van de avond maakte, maar zijn kopbal werd gered door Brian Meulmeester. GOES viel daarna aan, maar het doelpunt viel toch aan de andere kant. Jorik te Kaat verdubbelde de voorsprong van Silvolde.
<p>GOES en Silvolde zijn geen onbekenden voor elkaar, want beide clubs stonden in juni 2018 in de halve finales van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie tegenover elkaar. Toen was GOES over twee wedstrijden de beste.</p>

Druk

Sylvio Hage zorgde na een mooie individuele actie voor de aansluitingstreffer waarna GOES door bleef drukken. Dat resulteerde in de slotfase van de reguliere speeltijd in de gelijkmaker van Hiep Nguyen. Ver in de blessuretijd werd Steve Schalkwijk de matchwinner nadat hij een strafschop benutte. De penalty werd gegeven omdat Daniel Wissel was neergehaald.
Trainer Ruud Pennings was zeer tevreden. "Petje af voor de jongens, want ze hebben een enorme strijdlust geleverd. Ook wel fijn dat we geen verlenging meer hoefden te spelen", aldus de coach.
'Petje af voor de jongens, want ze hebben een enorme strijdlust geleverd'

SC Cambuur

GOES plaatst zich hiermee voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Daarin speelt het op dinsdag 29 oktober thuis tegen SC Cambuur.

1-0 Wouter Blasman (35)
2-0 Jorik te Kaat (55)
2-1 Sylvio Hage (65)
2-2 Hiep Nguyen (85)
2-3 Steve Schalkwijk (90+3/pen)