Wandelen van Dom(burg) tot Dom(stad) voor de Hartstichting

Wandelen voor Dom tot Dom voor de Hartstichting
Wandelen voor Dom tot Dom voor de Hartstichting © Fleur Mank
Fleur (31) loopt een route van ongeveer 250 kilometer die ze in 5 dagen wil volbrengen. Ze loopt in haar eentje en wordt hier en daar gesteund door vrienden en familie langs de route. Vanmiddag liep haar vader mee naar Oostkapelle, het eindpunt van de eerste etappe.

Ziekte van de hartspier

"Sinds 2011 ben ik onder behandeling bij de afdeling cardiologie in het AMC voor hartritmestoornissen en een afwijking aan de hartkamer. Sinds afgelopen jaar is de afwijking toegenomen en is er een verdenking van de diagnose ARVC, dat is een ziekte van de hartspier. Jaarlijks onderga ik verschillende onderzoeken en zie ik de waarde van wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling daarvan. En ik hoop op deze manier een steentje aan bij te dragen!"

Vol energie

"Gelukkig ben ik op dit moment vol energie en geniet ik van elke sportiviteit, ik loop hard en doe aan krachttraining, maar er kan mogelijk een moment komen waarop ik mijn sportieve doelen zou moeten bijstellen. Dit zou kunnen betekenen dat ik in de toekomst op zoek moet naar een alternatieve vorm van beweging. Wandelen leek mij een goed alternatief en ik zou ik niet zijn als ik hier niet een mooie uitdaging van zou maken."
Fleur probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen via deze website.
Fleur Mank in gesprek met verslaggever Marius de Nobel
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>