Leonie Ton en Edward de Leng ruim op tijd binnen in Spartathlon

Edward de Leng en Leonie Ton hebben de Spartathlon in Griekenland uitgelopen. De Leng, afkomstig uit Koudekerke, had voor de ultraloop van 246 kilometer 33 uur en 37 minuten nodig. Leonie Ton uit Wissekerke had er 34 uur en 30 minuten voor nodig. De derde Zeeuwse deelnemer, Marco Riemens uit IJzendijke haalde de eindstreep niet.

Ultraloopster Leonie Ton is een echte kilometervreter (foto: Omroep Zeeland)

Drie Zeeuwen gingen vrijdagochtend om 7 uur van start in de ultraloop over 246 kilometer van Athene naar Sparta. Marco Riemens uit IJzendijke kwam niet verder dan het 100 kilometerpunt, waar hij uit de strijd werd genomen wegens het overschrijden van de tijdslimiet. Op dat moment lag Leonie Ton op de 49e plaats als beste Nederlander. Edward de Leng zat daar niet ver achter.

Uiteindelijk ging De Leng vanmorgen Leonie Ton voorbij, en finishte als eerste Zeeuw. Ton kreeg de laatste uren last van haar bovenbenen. De Leng had voor de 246,8 kilometer ruim 33 uur nodig, Ton kwam ruim een uur later over de eindstreep. Daarmee zijn ze ruim op tijd voor de tijdslimiet van 36 uur binnen.

Vier Zeeuwen

Het was voor beiden de eerste keer dat ze meededen aan deze ultraloop. Daarmee zijn ze de derde en vierde Zeeuwen die de Spartathlon uitlopen. Giel Joziasse (2x) en Jan van der Weijden waren de eerste twee.

Deel dit artikel:

Reageren