Recordcontainerschip (bijna 400 meter lang) gemist? De MSC Isabella in vijf foto's

De MSC Isabella is dan wel niet het grootste containerschip ter wereld, maar het scheelt niet veel. Het is in ieder geval de grootste die ooit over de Westerschelde voer. De containerreus was een week te vroeg, en dus hebben heel veel mensen het gemist. Maar, gelukkig waren een paar mensen wél op de goede plek, met hun camera.

Flyliedutch had misschien wel de mooiste locatie (met zijn drone) te pakken, hij legde het megacontainerschip vast vanuit de lucht. (foto: flyliedutch)

De MSC Isabella is - als we marinetraffic.com mogen geloven - 399,77 meter lang en 61,03 meter breed. Het schip is gloednieuw, het is dit jaar gebouwd. Het vaart onder de Panamese vlag. Het schip heeft een laadvermogen van 23.656 standaardcontainers (TEU).

Ook Anneke van den Dries zag het schip langs varen. (foto: Anneke van den Dries)

Daarmee is de MSC Isabella groot, maar nét niet het grootste containerschip ter wereld. Die eer gaat naar een ander MSC-schip: de Gülsün. Dit schip is weliswaar maar 13 centimeter langer en een halve meter breder, het kan maximaal 23.756 containers (TEU) vervoeren, honderd meer dan de Isabella. De MSC Gülsün is in Zeeland nog niet voorbij gekomen, maar meerde dit jaar wel aan in de haven van Rotterdam.

Ria Overbeeke legde het schip vast bij Kruiningen. (foto: Ria Overbeeke)

Terug naar de MSC Isabella. Het schip voer gisteren aan het einde van de middag en het begin van de avond over de Westerschelde naar de haven van Antwerpen.

Wil Mee zag de MSC Isabella bij Kruiningen voorbij komen. (foto: Wil Mee)

Omdat het zo'n machtig gezicht is vanuit de lucht, nog eentje van flyliedutch:

. (foto: flyliedutch)

Meer over dit onderwerp:
grootste containerschip MSC Isabella
Deel dit artikel:

Reageren