Vier keer achter elkaar de Kustmarathon lopen: Frank Houweling vertrekt vanavond al

Voor de meeste hardlopers wordt het pas spannend als morgen om 12.00 uur de Burghse kerkklok twaalf keer luidt, het traditionele startsein voor de Kustmarathon. Frank Houweling uit Goes zal het met negen slagen van de klok in Zoutelande moeten doen, vanavond. Dan start de hardloper aan zijn nieuwste uitdaging: vier keer achter elkaar de Kustmarathon rennen.

Frank Houweling in 2017 toen hij finishte in Zoutelande (foto: Marathon Zeeland)

Een simpele rekensom leert dat Houweling de komende nacht, ochtend en middag meer dan 120 kilometer voor de boeg heeft. Waarom hij dat wil doen? "Waarom niet? Vorig jaar heb ik de Kustmarathon drie keer gelopen. Dan is het nu simpel om het vier keer te gaan doen."

"Ik hou van lang lopen", zegt Houweling met gevoel voor understatement in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker. Er zijn volgens hem drie belangrijke voorwaarden waar hij zich aan moet houden, wil hij slagen in zijn poging. "Niet te hard lopen (zo'n 10 km/u), goed voor jezelf zorgen onderweg en voldoende eten."

Frank Houweling legt uit waarom hij vier keer de Kustmarathon gaat lopen

Frank Houweling is een ervaren loper (foto: Facebook Frank Houweling)

"De mensen die weten dat ik dit ga doen, verklaren me voor gek." Naast dat Houweling natuurlijk voor een succesvolle poging wil gaan, heeft hij nog een doel. "Ik wil eigenlijk vier keer ongeveer dezelfde tijd lopen." Op de vraag of hij de Kustmarathon volgend jaar vijf keer gaat lopen, kan hij nog geen antwoord geven. "Maar dat zei ik vorig jaar ook."

Meer over dit onderwerp:
Goes atletiek Kustmarathon Frank Houweling
Deel dit artikel:

Reageren