Perronkap stations Vlissingen en Middelburg krijgen opknapbeurt

De perronkap van het station in Middelburg en Vlissingen krijgen een opknapbeurt. ProRail gaat de komende jaren flink aan de slag om monumentale perronkappen en gietijzeren stationsdelen aan te passen aan de moderne tijd. In Zeeland is Middelburg samen met Vlissingen het enige station dat wordt gerenoveerd.

Het station in Middelburg wordt opgeknapt (foto: Abra van Vossen)

ProRail heeft ruim 400 stations in Nederland. 350 daarvan hebben perronkappen. Veel van die monumentale gebouwen stammen uit de 19e of begin 20e eeuw en zijn niet meer berekend op het huidige gebruik. "De unieke monumentale perronkappen van deze stations zijn gebouwd in een andere tijd en met andere kennis dan waar we tegenwoordig over beschikken", legt ProRail uit."

Constructies zijn aangetast door de tand des tijds en op verschillende plekken is roest- en scheurschade ontstaan. Maar we stellen tegenwoordig ook andere eisen aan onze gebouwen. Klimaatverandering speelt daar bijvoorbeeld een rol in." Volgens de spoorbeheerder is het de bedoeling het historische uiterlijk van stations te behouden. Tegelijk moet de constructie grondig worden verbeterd en duurzamer gemaakt.

Wanneer de werkzaamheden aan de stations in Middelburg en Vlissingen beginnen is nog niet bekend. De exacte plannen moeten nog worden uitgewerkt.

Meer over dit onderwerp:
ProRail station Middelburg perronkap
Deel dit artikel:

Reageren