Ladiesrun gestart en gefinisht, Kustmarathonweekend officieel begonnen (met foto's)

Het startschot van het Kustmarathonweekend is gegeven. Met de start en finish van de 5 en 10 kilometer Ladiesrun is het weekend geopend. Marianne Kok uit Lewedorp kwam bij de 5 kilometer na 25:01 minuten als eerste over de finish. Op de 10 kilometer ging de winst naar Annemiek van Kooten uit Wageningen, zij kwam na 42:41 minuten over de finish. Van Kooten kwam vorig jaar ook als eerste over de finish.

Het is een bijzondere editie van de Kustmarathon dit jaar, omdat het de eerste is zonder mede-oprichter Lein Lievense. Het boegbeeld van de marathon overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker. Als eerbetoon aan hem is de finishlijn in Zoutelande omgedoopt tot FinishLein en start ieder onderdeel met een indrukwekkende minuut stilte.

Top drie Ladiesrun 5 km

Deelnemer Tijd
1. Marianne de Kok 25:01
2. Emma van Mourik 26:44
3. Kyra Joy van de Voorde 26:59

Ondanks het slechte weer waren vele toeschouwers naar de Langstraat in Zoutelande gekomen om de deelnemers aan te moedigen. Zij zagen ook hoe de winnaars zich vrijwel direct na afloop lieten huldigen in de feesttent. Later vanavond wordt ook nog de Light Kustrun gelopen.

Top drie Ladiesrun 10 km

Deelnemer Tijd
1. Annemiek van Kooten 42:41
2. Carolien van de Kreeke 45:41
3. Durby Meijboom 47:05

Deed je zelf mee aan de Ladiesrun? Spot jezelf dan in een van de fotoalbums van het fototeam:

Ladies Start: https://myalbum.com/album/ga7UJaha6AvT
Ladies Duinpad: https://myalbum.com/album/rNzQmNQt4CET
Ladies Finish: https://myalbum.com/album/AARu3DMuL3Gu
Ladies Strand 5 km: https://myalbum.com/album/BtPmAH932acu
Ladies 10 km: https://myalbum.com/album/4S4etDG4qmWd
Lightrun Boulevard Zoutelande: https://myalbum.com/album/p5AK6WeR2vtR
Lightrun K.N.R.M: https://myalbum.com/album/4KGgeA2j95SL
Lightrun Finish: https://myalbum.com/album/rDKrrWKW7QGA

Marathonweekend

Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen dit weekend in actie. Morgen staan de MTB-tocht, de mini-marathon en de traditionele marathon op het programma. Zondag staat geheel in het teken van de wandelmarathon.

Live te volgen

Omroep Zeeland zendt de kustmarathon dit weekend live uit. Op tv beide dagen vanaf 14.00 uur en op de radio zaterdag vanaf 09.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. Op onze site houden we een liveblog bij met een overzicht van alle gebeurtenissen tijdens dit Kustmarathonweekend.

vlnr. Jo-Annes de Bat, Carolien van de Kreeke, Annemiek van Kooten, Durby Meijboom en Chris Simons (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Zoutelande Kustmarathon Ladies Run
Deel dit artikel:

Reageren