Ladiesrun gestart en gefinisht, Kustmarathonweekend officieel begonnen (met foto's)

Het is een bijzondere editie van de Kustmarathon dit jaar, omdat het de eerste is zonder mede-oprichter Lein Lievense. Het boegbeeld van de marathon overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker. Als eerbetoon aan hem is de finishlijn in Zoutelande omgedoopt tot FinishLein en start ieder onderdeel met een indrukwekkende minuut stilte.

Top drie Ladiesrun 5 km

Deelnemer Tijd 1. Marianne de Kok 25:01 2. Emma van Mourik 26:44 3. Kyra Joy van de Voorde 26:59
Ondanks het slechte weer waren vele toeschouwers naar de Langstraat in Zoutelande gekomen om de deelnemers aan te moedigen. Zij zagen ook hoe de winnaars zich vrijwel direct na afloop lieten huldigen in de feesttent. Later vanavond wordt ook nog de Light Kustrun gelopen.

Top drie Ladiesrun 10 km

Deelnemer Tijd 1. Annemiek van Kooten 42:41 2. Carolien van de Kreeke 45:41 3. Durby Meijboom 47:05
Deed je zelf mee aan de Ladiesrun? Spot jezelf dan in een van de fotoalbums van het fototeam:
<p>Ladies Start: <a href="https://myalbum.com/album/ga7UJaha6AvT">https://myalbum.com/album/ga7UJaha6AvT</a><br> Ladies Duinpad: <a href="https://myalbum.com/album/rNzQmNQt4CET">https://myalbum.com/album/rNzQmNQt4CET</a><br> Ladies Finish: <a href="https://myalbum.com/album/AARu3DMuL3Gu">https://myalbum.com/album/AARu3DMuL3Gu</a><br> Ladies Strand 5 km: <a href="https://myalbum.com/album/BtPmAH932acu">https://myalbum.com/album/BtPmAH932acu</a><br> Ladies 10 km: <a href="https://myalbum.com/album/4S4etDG4qmWd">https://myalbum.com/album/4S4etDG4qmWd</a><br> Lightrun Boulevard Zoutelande: <a href="https://myalbum.com/album/p5AK6WeR2vtR">https://myalbum.com/album/p5AK6WeR2vtR</a><br> Lightrun K.N.R.M: <a href="https://myalbum.com/album/4KGgeA2j95SL">https://myalbum.com/album/4KGgeA2j95SL</a><br> Lightrun Finish: <a href="https://myalbum.com/album/rDKrrWKW7QGA">https://myalbum.com/album/rDKrrWKW7QGA</a></p>

Marathonweekend

Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen dit weekend in actie. Morgen staan de MTB-tocht, de mini-marathon en de traditionele marathon op het programma. Zondag staat geheel in het teken van de wandelmarathon.

Live te volgen

Omroep Zeeland zendt de kustmarathon dit weekend live uit. Op tv beide dagen vanaf 14.00 uur en op de radio zaterdag vanaf 09.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. Op onze site houden we een liveblog bij met een overzicht van alle gebeurtenissen tijdens dit Kustmarathonweekend.
vlnr. Jo-Annes de Bat, Carolien van de Kreeke, Annemiek van Kooten, Durby Meijboom en Chris Simons
vlnr. Jo-Annes de Bat, Carolien van de Kreeke, Annemiek van Kooten, Durby Meijboom en Chris Simons © Omroep Zeeland