Van de Ven pakt voor tweede keer Europese titel

Nancy van de Ven is voor de tweede keer in haar carrière Europees kampioen geworden. In het Poolse Gdansk wist de Vlissingse motorcrosser zowel de eerste als tweede manche te winnen. Haar teamgenote Shana van der Vlist werd bij de tweede manche derde en dat was genoeg voor de Europese titel. De tweede plek ging naar Duitsland. Denemarken werd derde.

Van de Ven pakt voor tweede keer Europese titel (foto: Giel van de Ven)

Bij de eerste race vanochtend reed Van de Ven de gehele wedstrijd op kop. Ze bleef de Belgische Amandine Verstappen en Larissa Papenmeier uit Duitsland voor. Omdat Van der Vlist zevende werd ging het Nederlandse team nog niet aan de leiding in het klassement. Ze stonden 1 punt achter Duitsland.

In de tweede manche was Van de Ven opnieuw oppermachtig en reed vanaf het begin van de race aan kop en gaf die positie niet meer weg. Teamgenote Van der Vlist werd nu derde en dat bleek genoeg voor de Europese titel aangezien de slechtste individuele prestatie weg wordt gestreept.

Het was voor Van de Ven haar vierde deelname aan het Europees kampioenschap voor landenteams. In 2017 won ze al eens de Europese titel. In 2015 en 2018 werd ze tweede.

Meer over dit onderwerp:
Nancy van de Ven motorcross Europese titel
Deel dit artikel:

Reageren