Onderhoudsstop Dow stilgelegd vanwege dodelijk ongeval

De vlag bij het hoofdkantoor van Dow hangt halfstok
De vlag bij het hoofdkantoor van Dow hangt halfstok © Omroep Zeeland
Tijdens die bijeenkomst worden de medewerkers in hoofdlijnen bijgepraat, laat woordvoerder Tim Brouwer van Dow weten. Vanwege het nog lopende politie-onderzoek kan er nog niet in detail worden getreden. "Maar we benadrukken dat veilig werken altijd het belangrijkste is."
Ook staat het speciale bijstandsteam van de bedrijfsbrandweer klaar. Dat is een team dat 24 uur per dag beschikbaar is om medewerkers mentaal bij te staan.

Aanrijding

Het dodelijke ongeval vond gisteren rond 15.45 uur plaats. Het slachtoffer was aan het werk op het terrein toen ze door nog onbekende oorzaak in aanrijding kwam met een rijdende kraan. De vrouw overleed ter plaatse.
De politie en arbeidsinspectie hebben een onderzoek ingesteld naar het ongeval. De chauffeur van de kraan heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en meerdere getuigen van het dodelijke ongeval zijn verhoord.

1500 man extra personeel

Sinds begin september is er een grote onderhoudsstop aan de gang die tot eind oktober duurt. Bij die werkzaamheden is Kraker 1 uit bedrijf gehaald om te worden geïnspecteerd en gerepareerd. Voor de werkzaamheden wordt 1500 man aan extra personeel ingezet.

Lees ook: