16-jarig meisje in klas aangehouden na dreigen met vechtpartij

Een 16-jarig meisje is vanmorgen op school aangehouden in verband met de grote vechtpartij die gisteren op het laatste moment voorkomen kon worden in Terneuzen. De inwoonster van de gemeente Terneuzen wordt verdacht van opruiing via social media. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De tumult vond gisteren plaats in de Sloelaan. (foto: Omroep Zeeland)

De politie zoekt op sociale media naar berichten in verband met deze zaak. Wanneer er sprake is van opruiing en de plaatser kan worden achterhaald, dan gaat de politie over tot aanhouding.

Dinsdagmiddag werd een vechtpartij tussen een grote groep scholieren in Terneuzen op het laatste moment in de kiem gesmoord door de politie. De sfeer tussen ruim honderd leerlingen was onrustig en gespannen. Veertien agenten moesten ingrijpen om een confrontatie te voorkomen. Het 16-jarige meisje is overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar wordt ze vandaag ondervraagd.

Aanleiding

Volgens het Lodewijk College is de aanleiding een ruzie tussen twee meisjes. Verschillende scholieren hebben zich ermee bemoeid en dat trok veel omstanders. Volgens leerlingen worden er op sociale media vandaag berichten gedeeld over een mogelijk nieuwe confrontatie aanstaande vrijdag.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren