Het Europees Kampioenschap Freestyle windsurfen is gestart: tientallen surfers vliegen over het Grevelingenmeer

Vandaag is het Europees kampioenschap freestyle windsurfen gestart bij de Brouwersdam op het Grevelingenmeer. Dit gebeurt tijdens het Dam X evenement. Er doen tientallen Zeeuwen mee. De wedstrijd is georganiseerd door Surf-, en zeilcentrum Brouwersdam en zowel mannen, vrouwen als kinderen doen mee.

Vanaf de Brouwersdam zie je de zeilen al over het water vliegen: draaiend, hoog in de lucht én ontzettend snel. De surfers startten vanochtend rond 10.30 uur en met een windkracht van 22 kts, veertig kilometer per uur. Samen met de goede windrichting was het weer daarmee gunstig.

En dat vond ook deelneemster Margo Kurvink uit Ellemeet. "Het voelt niet eens meer als een kampioenschap of een wedstrijd op deze manier. Het klotsen van het water op je board, het geluid van de wind en het gevoel van het water is zo'n heerlijk gevoel. Je vergeet alles waar je mee bezig was en je focust je alleen nog maar op surfen", aldus Kurvink. Er doen tientallen Zeeuwen mee met het evenement.

Deelnemer EK Windsurfen 2019 (foto: Omroep Zeeland)

Rond de hele surfwedstrijd zijn er meer dingen te doen tijdens Dam X. Er zijn winkeltjes, podia en eettentjes. Naast de vaste bezoekers van het surfcentrum, waren er vandaag dan ook veel toeristen.

Op zondag 13 oktober tussen 16.00 uur en 18.00 uur wordt bekend gemaakt wie het Europees Kampioenschap Freestyle windsurfen heeft gewonnen.

Deel dit artikel:

Reageren