Het Europees Kampioenschap Freestyle windsurfen is gestart: tientallen surfers vliegen over het Grevelingenmeer

Tientallen Zeeuwen doen mee met het EK Freestyle windsurfen
Vanaf de Brouwersdam zie je de zeilen al over het water vliegen: draaiend, hoog in de lucht én ontzettend snel. De surfers startten vanochtend rond 10.30 uur en met een windkracht van 22 kts, veertig kilometer per uur. Samen met de goede windrichting was het weer daarmee gunstig.
En dat vond ook deelneemster Margo Kurvink uit Ellemeet. "Het voelt niet eens meer als een kampioenschap of een wedstrijd op deze manier. Het klotsen van het water op je board, het geluid van de wind en het gevoel van het water is zo'n heerlijk gevoel. Je vergeet alles waar je mee bezig was en je focust je alleen nog maar op surfen", aldus Kurvink. Er doen tientallen Zeeuwen mee met het evenement.
Deelnemer EK Windsurfen 2019
Deelnemer EK Windsurfen 2019 © Omroep Zeeland
Rond de hele surfwedstrijd zijn er meer dingen te doen tijdens Dam X. Er zijn winkeltjes, podia en eettentjes. Naast de vaste bezoekers van het surfcentrum, waren er vandaag dan ook veel toeristen.
Op zondag 13 oktober tussen 16.00 uur en 18.00 uur wordt bekend gemaakt wie het Europees Kampioenschap Freestyle windsurfen heeft gewonnen.