Zeeland moet toeristen nog meer gaan bieden

De Zeeuwse recreatiesector moet zich meer dan richten op kwaliteit en minder op kwantiteit. Dat bleek vandaag tijden de Nationale Toerisme Top op Neeltje Jans. Als Zeeland wil profiteren van het groeiend aantal toeristen in Nederland moet het nog meer werken aan het niveau van de service. De verwachting is dat Nederland de komende tien jaar jaarlijks tien miljoen meer toeristen gaat trekken.

De Nationale Toerisme Top werd voor de tweede keer gehouden. Deze keer in het Topshuis op werkeiland Neeltje Jans. De keuze voor Zeeland was niet toevallig. Het thema was 'Kwaliteit boven kwantiteit'. Volgens de organisatoren voldoet onze provincie perfect aan dit thema. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer zei het treffend: "Je kan hier een bak patat met mayonaise eten maar je hebt hier ook sterrenrestaurants."

Opknappen

Op verschillende plaatsen in Zeeland worden gedateerde vakantieparken opgeknapt en opgewaardeerd. De laatste jaren zijn er ook veel vakantiewoningen gebouwd in Zeeland. Van het totale nieuwbouwaanbod in Nederland staat bijna de helft (44 procent) in Zeeland. En daar is behoefte aan want de vraagprijs gaat ook door het dak. De gemiddelde vraagprijs van steeg van bijna 430.000 euro in 2018 naar boven de zeven ton begin 2019.

Variatie in prijzen

Een deel van die stijging is te verklaren door twee nieuwe parken bij Kamperland: de Felixkade en De Groote Duynen. De prijzen voor de woningen hier variëren van zes ton tot ruim boven het miljoen. "Het is niet zo dat de dure huizen als warme broodjes over de toonbank gaan maar het gaat heel goed en ze worden verkocht. De keuze voor kwaliteit boven kwantiteit is een goede geweest," geeft Michel van Opbergen van Ruiterplaat Makelaardij aan.

Investeren in Zeeland

Het zijn tekenen dat er een doelgroep is die veel te besteden heeft en dat wil doen in Zeeland. Toch is het niet zo dat recreatiewoningen in Zeeland alleen nog beschikbaar zullen zijn voor mensen met veel geld volgens dagelijks provinciebestuurder Dick van der Velde: "Zeeland blijft er voor iedereen met een grote of een kleine portemonnee."

Meer over dit onderwerp:
Zeeland toerisme Nationale toerisme top
Deel dit artikel:

Reageren