Man rijdt politieagent bijna aan en vlucht over A58

Een man van 45 jaar uit het Limburgse Tegelen en een vrouw van 42 jaar uit Krefeld in Duitsland zijn gistermiddag na een achtervolging op de A58 opgepakt. Het duo werd gezocht vanwege een diefstal in Limburg. Toen agenten het voertuig bij het tankstation in Arnemuiden wilden controleren, sloegen de man en de vrouw op de vlucht. De agent die daarbij bijna werd aangereden heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Politie houdt auto aan na achtervolging A58 (foto: HV Zeeland)

Volgens de politie reed de bestuurder op een agressieve manier en met hoge snelheid weg en probeerde een agent aan te rijden. De politieagent kon opzij springen en een aanrijding voorkomen. Een andere agent sloeg met een wapenstok een beschadiging in de autoruit.

Daarna zetten politieagenten de achtervolging in, die tot de afrit bij 's-Gravenpolder ging. Daar nam de bestuurder van de auto de afslag. Volgens de politie bracht de chauffeur anderen in gevaar door met hoge snelheid over de vluchtstrook te rijden, rechts in te halen en kort op voorgangers te rijden.

Weer terug richting Middelburg

Bij de rotonde aan de Zanddijk in Kruiningen draaide de auto en reed de snelweg weer op richting Middelburg. Bij afslag de Poel bij Goes besloot de bestuurder de auto aan de kant te zetten. Daar werden de twee door de politie aangehouden. Tot dat moment waren er zeker zeven politieauto's op de A58 om de bestuurder tot stilstand te dwingen.

Na een controle bleek het inderdaad om de mensen te gaan die verdacht werden van een diefstal in Limburg. Het duo is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten zij nog vast en worden gehoord.

Meer over dit onderwerp:
A58 112 achtervolging
Deel dit artikel:

Reageren