Man rijdt politieagent bijna aan en vlucht over A58

Politie houdt auto aan na achtervolging A58
Politie houdt auto aan na achtervolging A58 © HV Zeeland
Volgens de politie reed de bestuurder op een agressieve manier en met hoge snelheid weg en probeerde een agent aan te rijden. De politieagent kon opzij springen en een aanrijding voorkomen. Een andere agent sloeg met een wapenstok een beschadiging in de autoruit.
Daarna zetten politieagenten de achtervolging in, die tot de afrit bij 's-Gravenpolder ging. Daar nam de bestuurder van de auto de afslag. Volgens de politie bracht de chauffeur anderen in gevaar door met hoge snelheid over de vluchtstrook te rijden, rechts in te halen en kort op voorgangers te rijden.

Weer terug richting Middelburg

Bij de rotonde aan de Zanddijk in Kruiningen draaide de auto en reed de snelweg weer op richting Middelburg. Bij afslag de Poel bij Goes besloot de bestuurder de auto aan de kant te zetten. Daar werden de twee door de politie aangehouden. Tot dat moment waren er zeker zeven politieauto's op de A58 om de bestuurder tot stilstand te dwingen.
Na een controle bleek het inderdaad om de mensen te gaan die verdacht werden van een diefstal in Limburg. Het duo is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten zij nog vast en worden gehoord.