Samenscholingsverbod Terneuzen wegens spanningen tussen leerlingen

In Terneuzen geldt vanaf 16.00 uur vanmiddag een samenscholingsverbod. De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen. Het verbod geldt voor minimaal een week en is vanmiddag door de politie toegelicht op het Lodewijk College.

De tumult vond gisteren plaats in de Sloelaan (foto: Omroep Zeeland)

Volgens loco-burgemeester Frank van Hulle is de maatregel genomen omdat meelopers zich moeten realiseren dat iets niet mag. Het samenscholingsverbod geldt voor de kern Terneuzen.

Politie schrijft dat er bij overtreding forse boetes worden uitgedeeld. Ze kunnen hoger uitvallen wanneer leerlingen vooraf zijn gewaarschuwd.

Confrontatie

De afgelopen twee dagen kwamen grote groepen jongeren samen en dreigde er escalatie. Dinsdag konden veertien agenten een grote confrontatie aan de Sloelaan voorkomen. Een groepje scholieren had ruzie en daar waren ruim honderd jongeren op af gekomen.

Een 16-jarig meisje is gistermorgen uit de klas gehaald in verband met opruiing in deze zaak. De politie monitort social media op nieuwe berichten over mogelijke escalatie. Wanneer er sprake is van opruiing en de plaatser kan worden achterhaald, dan gaat de politie over tot aanhouding.

Aanleiding

Volgens het Lodewijk College is de aanleiding een ruzie tussen twee meisjes. Verschillende scholieren hebben zich ermee bemoeid en dat trok veel omstanders. Volgens leerlingen worden er op sociale media vandaag berichten gedeeld over een mogelijk nieuwe confrontatie aanstaande vrijdag.

Lees ook:

Reageren