Volg de Tacx Pro Classic bij Omroep Zeeland

De derde editie van de Tacx Pro Classic wordt zaterdag 12 oktober gereden. De enige professionele wielerkoers in Zeeland. Het verloop van de wedstrijd is te volgen bij Omroep Zeeland op radio, televisie en via ons liveblog.

Tacx Pro Classic 2018 (foto: Jacco Quist (Tacx Pro Classic))

Het startschot voor de 154 renners klinkt om 12.30 uur op de Dam in Middelburg. Het peloton koerst vervolgens over Walcheren, Zuid-Beveland, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland om rond 17.00 uur te finishen op Neeltje Jans.

Omroep Zeeland Radio is er vanaf 13.00 uur tot de finish live bij en vanaf 16.00 uur is de wedstrijd ook live op televisie te volgen. Maar ook via ons liveblog en via Facebook (Fietsen in Zeeland) blijf je op de hoogte van de Tacx Pro Classic.

De Tacx Pro Classic is de opvolger van de Ronde van Zeeland Seaports, die in 2015 voor het laatst werd gereden. De Tacx Pro Classic hoopt uit te groeien tot de tweede wielerklassieker van Nederland na de Amstel Gold Race. De wedstrijd wordt gereden op het parcours van de vroegere Ronde van Midden-Zeeland. In de route zijn onder meer opgenomen de Kattendijksedijk, de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Het is dit jaar precies zestig jaar geleden dat deze koers voor het eerst werd gereden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
wielerkoers tacx pro classic
Deel dit artikel:

Reageren