ChristenUnie uit coalitie Schouwen-Duiveland

Het bestuur van de ChristenUnie (CU) op Schouwen-Duiveland heeft in goed overleg met de coalitiepartijen Leefbaar Schouwen-Duiveland, CDA, SGP en GroenLinks besloten formeel de coalitie te verlaten.

Het raadslid Johan Pannekoek van de ChristenUnie op Schouwen-Duiveland (foto: Gemeente Schouwen-Duiveland)

Dat meldt Robbert Lievense van Leefbaar Schouwen-Duiveland, de grootste partij in de raad.

Begin deze maand zette het bestuur van de CU raadslid Johan Pannekoek uit de partij. Volgens het bestuur kon Pannekoek niet langer geloofwaardig optreden als vertegenwoordiger van de ChristenUnie nadat hij interne gedragsregels had geschonden. Volgens de CU bleek dat gebeurtenissen in het privéleven van Pannekoek ook zijn werk als raadslid raakten en daarmee van invloed waren op zijn geloofwaardigheid als volksvertegenwoordiger. De CU heeft daarover een gesprek gevoerd met Pannekoek, waarop die vroeg om bedenktijd.

Zetel meenemen

Tijdens die bedenktijd zou Pannekoek met het CDA in gesprek gegaan zijn over aansluiting bij die partij. Pannekoek besloot daarop zijn zetel mee te nemen naar het CDA. Daardoor was de ChristenUnie niet langer vertegenwoordigd in de Schouwen-Duivelandse gemeenteraad.

De coalitiepartijen hebben in goed overleg besloten het collegeprogramma 2019-2022 niet te wijzigen en verder in samenwerking met de voltallige gemeenteraad tot uitvoering te brengen, zegt Lievense.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
schouwen-duiveland coalitie christen ubie
Deel dit artikel:

Reageren