Doven en slechthorenden kunnen hit Danny Vera nu ook volgen

De hit Roller Coaster van Danny Vera is nu ook te volgen voor doven en slechthorenden. Hanneke de Raaff is tolk Nederlandse gebarentaal en heeft een video op YouTube geplaatst waarin zij de songtekst uitbeeldt. De video heeft ze speciaal voor een dove man gemaakt, maar door de video is het nummer nu dus voor alle doven en slechthorenden te begrijpen.

Op 5 mei is De Raaff naar het Bevrijdingsfestival in Weert gegaan om voor Egon van Hulst, een man die op latere leeftijd doof is geworden, nummers uit te beelden tijdens het optreden van Danny Vera.

Nummer raakt Egon

"Vóór het optreden kende Egon het nummer Roller Coaster nog niet. Toen het nummer gespeeld werd, zag ik dat het hem raakte. Daarom heb ik besloten de video te maken", legt De Raaff uit. Dat was voor de muziektolk bijzonder om te doen. "Ik ben opgegroeid in Terneuzen en heb toen ook verschillende optredens van Danny Vera in Zeeland bezocht."

De Raaff heeft vooraf geen contact gezocht met de zanger uit Middelburg, maar hij lijkt de video wel te waarderen. Hij heeft het bericht van De Raaff gedeeld op Facebook en een fragment op Instagram geplaatst.

Danny Vera (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Danny Vera
Deel dit artikel:

Reageren