Pennings gelooft in ommekeer voor GOES

Na de goede competitiestart heeft GOES in de Derde Divisie van het amateurvoetbal niet meer gewonnen. Na de zege op DOVO volgde alleen nog een gelijkspel tegen ONS Sneek. GOES staat in de gevarenzone, maar trainer Ruud Pennings is ervan overtuigd dat zijn ploeg aan zal haken bij de middenmoot.

GOES-verdediger Jop Dekker aan de bal tegen ODIN'59 (foto: Ron Amperse)

De cijfers spreken niet in het voordeel van GOES. De Bevelandse ploeg heeft met 23 tegentreffers de meest gepasseerde verdediging van de Derde Divisie. En GOES is na Ajax met zeven treffers de minst productieve ploeg.

Geen twijfel

Toch twijfelt Pennings niet. "We hebben in het begin van het seizoen een mindere fase gehad. Dat klopt. Maar de laatste wedstrijden creëren we genoeg kansen."

Afgelopen weekend ging GOES met 5-1 fors onderuit tegen ODIN'59. Na de rode kaart van keeper Meulmeester ging het mis. "Tot dat moment waren we gelijkwaardig. We komen op voorsprong en Steve (Schalkwijk, red) krijgt nog een open kans."

Derde Divisie A

stand
1. DVS'33 7-16
2. Sparta Nijkerk 6-15
12. Excelsior'31 7-7
13. VVOG 7-7
14. Ajax 6-5
15. FC Lisse 7-5
16. GOES 7-4
17. ONS Sneek 6-3

Morgen wacht Excelsior'31 uit Rijssen. Een tegenstander die op de twaalfde plaats staat en drie punten meer heeft dan GOES.

Geschorst

Keeper Brian Meulmeester is na zijn rode kaart voor één wedstrijd geschorst door de KNVB. Meulmeester wordt vervanger door Lorenzo Hoekman. Jeugdkeeper Boris Mol neemt plaats op de bank.

Verder is middenvelder Hiep Nguyen niet in de wedstrijdselectie opgenomen omdat hij ziek en geblesseerd is geweest.

GOES-Excelsior'31 begint zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Het Schenge in Goes. Het wedstrijdverloop is te volgen via twitter @omroepzldsport en Teletekst. Beelden van de wedstrijd zie je 's avonds op deze site en zondagavond vanaf 18.10 uur op TV in Omroep Zeeland Sport.

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv GOES Ruud Pennings Excelsior'31
Deel dit artikel:

Reageren