Eerste Amerikaanse tanks rollen Vlissingse kade op

In Vlissingen is een begin gemaakt met een grote operatie om Amerikaanse militairen en hun materieel, waaronder 85 tanks, vanuit Amerika naar Duitsland te transporteren. De operatie duurt tot begin november.

Verschillende Amerikaanse tanks zijn inmiddels de kade in Vlissingen opgereden. Ze komen vanuit Amerika met het transportschip de Green Ridge. De legervoertuigen horen bij een groep van 3.500 Amerikaanse militairen, die via Vlissingen naar Duitsland reizen. Amerika wil meer troepen in Europa stationeren vanwege de opgelopen spanningen met Rusland.

Amerikaanse voertuigen wachten in het schip om uitgeladen te kunnen worden in Vlissingen. (foto: Foto: Cezary Stachniak)

Het 200 meter lange Amerikaanse schip Green Ridge kwam aan in de haven van Vlissingen. De soldaten die in Vlissingen aankomen horen bij een brigade uit Texas. De soldaten en hun materieel trekken over de weg, per trein en ook via binnenvaartschepen naar Duitsland.

Een militair geeft aanwijzingen aan de tankbemanning op het schip. (foto: Foto: Cezary Stachniak)

Militair terrein

Sinds donderdag is een groot deel van het terrein van Verbrugge in Vlissingen-Oost tot militair gebied verklaard, vanwege de komst van de Amerikaanse militairen. Nederlandse militairen beveiligen het haventerrein in Vlissingen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen leger Amerika
Deel dit artikel:

Reageren