Het zit er nu echt op voor Marco Minnaard

De allerlaatste profwedstrijd van wielrenner Marco Minnaard zit erop. Na de Tacx Pro Classic van zaterdag - de enige profronde op Zeeuwse bodem - beëindigde de man uit Wemeldinge zijn loopbaan vandaag tijdens de Memorial Rik Van Steenbergen / Kempen Classic in België. "Maar in mijn hoofd was mijn laatste wedstrijd toch echt de Tacx Pro", stelt 30-jarige renner.

Marco Minnaard (foto: Omroep Zeeland)

Fantastisch afscheidscadeau

Met de Tacx Pro Classic kreeg Minnaard dan ook een fantastisch afscheidscadeau. De race kwam immers door zijn woonplaats. Zodoende kon hij door al zijn vrienden, kennissen en familie worden aangemoedigd. In de race van vandaag verrichte hij vooral veel kopwerk, totdat hij na ruim 150 kilometer op was. Daarna stapte Minnaard voor de laatste keer als prof van zijn fiets.

Minnaards profloopbaan

Minnaard was zes jaar profwielrenner bij Wanty - Groupe Gobert. In die periode reed hij onder meer twee keer de Ronde van Frankrijk. Voor de Tour van dit jaar viel Minnaard buiten de selectie.

"Die twee deelnames aan de Tour de France behoren zeker tot de hoogtepunten. Net als mijn overwinning in de Rhône-Alpes Isère Tour in 2017", zei Minnaard al pal nadat hij had aangekondigd te stoppen om in het familiebedrijf van zijn ouders te gaan werken. De Ronde van Rhône-Alpes Isère is een rittenkoers van de Internationale Wielerunie die jaarlijks in april plaatsvindt.

Deel dit artikel:

Reageren