Hier rijden de meeste verhuiswagens

Top 4 van verhuisbewegingen in Zeeland 2018
Top 4 van verhuisbewegingen in Zeeland 2018 © Omroep Zeeland
Maar Vlissingen-Middelburg vice-versa voert de lijst aan. Dat is opmerkelijk want die twee steden zijn - als je de volksmond mag geloven - juist niet elkaars beste vrienden. Op de tweede plaats komen de verhuizingen tussen de gemeente Borsele en Goes, op drie alle verhuizingen tussen de gemeente Veere en Middelburg en op vier Terneuzen-Hulst.
Uit de cijfers kan niet worden opgemaakt hoe groot de verhuisbewegingen van en naar Belgische gemeenten zijn. Het CBS heeft wel becijferd hoeveel verhuizingen van Zeeland maar de rest van Nederland plaatsvonden: 14.200. Dat is het dubbele van de verhuizingen binnen Zeeland.

Scheef

Maar hoeveel verhuiswagens zijn in 2018 door de Westerscheldetunnel gereden (of via Antwerpen)? Daarvoor zijn de verhuisbewegingen tussen het totaal van de Zeeuws-Vlaamse gemeenten en die ten noorden van de Westerschelde opgeteld. De uitkomst is tamelijk scheef: in 2018 verhuisden 491 mensen van Zeeuws-Vlaanderen naar een Zeeuwse gemeente ten noorden van de Westerschelde. Andersom waren het 349 mensen.