Provincie deelt zorgen boeren stikstofproblemen

De Provincie Zeeland en de Zeeuwse landbouwsector gaan zich samen hard maken voor werkbare regionale stikstofplannen. Dat is de conclusie van het spoedoverleg tussen Provincie en boerenorganisaties ZLTO en ZAJK.

Zeeuwse boeren tijdens het protest eerder deze maand in Den Haag (foto: Omroep Zeeland)

Tijdens het overleg vanmorgen kwam het niet tot een keiharde confrontatie. De provincie en de boeren hebben afgesproken dat ze zich samen gaan inzetten om werkbare regionale stikstofplannen op te stellen. De Zeeuwse boeren vinden de landelijke regels die nu zijn opgesteld, te weinig specifiek voor de Zeeuwse situatie. Ze vrezen dat dit het voortbestaan van hun bedrijven bedreigt.

Meer duidelijkheid

De provincies hebben deze week overleg met minister Schouten van Landbouw. Afgesproken is dat de provincie bij de minister om meer duidelijkheid vraagt over de gevolgen van het stikstofbeleid voor Zeeland.

Aanstaande woensdag staat er ook weer een groot protest gepland in Den Haag, net als begin deze maand. Of en hoeveel Zeeuwse boeren er dit keer naar Den Haag gaan is nog niet bekend.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
provincie Zeeland zlto stikstofbeleid
Deel dit artikel:

Reageren