Westerscheldetunnel lange tijd dicht door ongeval

De Westerscheldetunnel was bijna een uur in beide richtingen afgesloten door een ongeval. Volgens directeur Harald Schoenmakers was er rond 17.10 uur een aanrijding tussen een bestelbus met aanhanger en een auto. Rond 18.00 uur ging de oostbuis richting Zuid-Beveland weer open, de westbuis volgde een uur later. Het duurde wel enige tijd voor de files waren opgelost.

Het ongeval leverde files op aan beide kanten van de Westerscheldetunnel. De files voor de tunnel in Zeeuws-Vlaanderen losten zich door het openstellen van de oostbuis langzaam op. Aan de andere kant was het Tolplein nog lange tijd afgesloten. De file stond tot knooppunt aan het nieuwe knooppunt Drie Klauwen bij Nieuwdorp.

Meerdere korpsen van de brandweer uit Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen zijn opgeroepen om hulp te verlenen. Ook waren er meerdere ambulances op de plek van het ongeval. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn.

Hulpverlening

De tunnel werd volgens Schoenmakers in beide richtingen afgesloten om hulpverleners ruimte te geven.

Scheldetheater

De kindervoorstelling 'Dolfje Weerwolfje', die om 19.00 uur zou starten in het Scheldetheater in Terneuzen, is een half uur uitgesteld. Volgens theaterdirecteur Frans Lievens willen ze bezoekers die zijn gestrand, de mogelijkheid geven om de toch de hele voorstelling te zien.

File voor het Tolplein bij 's-Heerenhoek (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Westerscheldetunnel
Deel dit artikel:

Reageren