'Roompot opnieuw in de verkoop'

Roompot Vakanties komt in de verkoop, meldt het Financieele Dagblad. Een Franse investeringsmaatschappij heeft al kopers benaderd. Daarmee zou het Zeeuwse vakantiebedrijf voor de derde keer in tien jaar van eigenaar wisselen.

Het bord langs de A58 bij Goes (foto: Omroep Zeeland)

Roompot heeft vakantieparken en campings, en groeide de afgelopen jaren. Volgens het FD begint de verkoop volgend jaar en moet dat één miljard euro opbrengen. Roompot is nu in handen van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners. PAI kocht Roompot in 2016 voor bijna 600 miljoen euro van een Nederlandse investeerder.

De eerste Roompot-camping werd in 1965 geopend in Kamperland.

'Speculaties

De woordvoerder van Roompot Vakanties geeft aan verrast te zijn door het artikel in het Financieele Dagblad. "Ik heb het vanmorgen gelezen en ben verrast door het bericht. Tussen de regels door lees ik een hoop speculaties, over onderhandelingen die pas volgend jaar zouden beginnen. We gaan dat eerst eens afwachten", zegt Baptiste van Outryve.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren