Nieuwe Vlissingse rotonde is er, nu de mariniers nog

Vanaf zondag geen files meer wanneer je met de auto Vlissingen in-, of uitrijdt. Op zaterdagavond om 23.00 uur gaat namelijk de nieuwe Havendorpweg open, mét spiksplinternieuwe rotonde.

"We zijn nu bezig met het asfalt. Als het morgen niet regent, kunnen we beginnen aan de belijning op de weg. Dan kan de weg om 23.00 uur open. Mocht het morgen wel regenen, dan maken we het zondag af en kan de weg zondag pas open", vertelt projectleider Raymond Versloot.

De nieuwe weg en rotonde bij Vlissingen is bijna klaar (foto: Reimerswaal BV)

Sinds een week is de Veerhavenweg afgesloten voor verkeer zodat er gewerkt kon worden aan de nieuwe wegen en rotonde die aansluiten op de A58. De nieuwe wegen moeten dienen als nieuwe ingang van Vlissingen. Ook is het de toegangsweg naar de marinierskazerne. "De weg is er nu en die kazerne, die komt er. Wij zijn er klaar voor", zegt wethouder John de Jonge vastbesloten.

Omleidingen

Het verkeer richting de Kenniswerf wordt tot morgenavond omgeleid via de Sloeweg, Nieuwe Vlissingseweg en Prins Hendrikweg. Het verkeer richting het bedrijventerrein aan de Poortersweg moet nog omrijden via de A58, afslag Ritthem, N662 en Marie Curieweg. De omleidingen zorgden de afgelopen dagen voor drukte op de weg en files richting de Kenniswerf.

Zowel wethouder De Jonge als projectleider Versloot zullen opgelucht zijn als de werkzaamheden klaar zijn. "Het was een klus die 24/7 doorging en waarbij onze mannen keihard hebben gewerkt. Wij zijn trots."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen weg wegwerkzaamheden Marinekazerne
Deel dit artikel:

Reageren