Swift stunt met zege op ongeslagen koploper Dalto

Mirella Pouwer van Swift in actie (archieffoto)
Mirella Pouwer van Swift in actie (archieffoto) © Rien Paardenkooper
Na de nederlaag van vorige week tegen Avanti, waarin trainer Plantinga ontevreden was geweest over het slappe optreden van zijn ploeg, wilde Swift tegen de koploper de rug rechten. Hoewel de Middelburgers vroeg tegen een 0-2 achterstand aankeken, speelde Swift een sterke eerste helft. Het was geduldig en maakte optimaal gebruik van het balbezit en kon met een verdiende ruime voorsprong de rust aanvangen.
Na rust was het opmerkelijk dat de koploper meer verdedigend ging spelen en vooral niet tegen meer Swift-treffers wilde aanlopen, waardoor Dalto het gat met de bezoekers niet kon dichten. De 13-19 eindstand was verdiend en Dylan Gillissen was met vier goals topscorer van de middag. Door de zege van Swift blijft het aansluiting houden met de top. Het staat op de derde plaats, twee punten achter Dalto en Groen Geel. Datzelfde Groen Geel gaat volgende week op bezoek bij Swift in de laatste graswedstrijd voordat het zaalseizoen begint.