Tolhoek vierde in koninginnenrit Tour of Guangxi

De Zeeuwse wielrenner Antwan Tolhoek is in de lastige vierde etappe van de Chinese etappekoers Tour of Guangxi op de vierde plek geƫindigd. Op de slotklim naar Nongla Scenic Area kon de renner van Jumbo-Visma toppers als Enric Mas en Diego Rosa volgen. Door de vierde plek staat Tolhoek nu ook op de vierde plek in het algemeen klassement.

Samenvatting etappe 4 Tour of Guangxi

De vierde etappe van de zesdaagse wedstrijd kende een vlakke aanloop naar de zware slotklim. Op die slotklim kon Tolhoek een aanval van de Colombiaan Felipe Martínez volgen om vervolgens zelf in de aanval te gaan.

Met die aanval kreeg hij alleen de Spanjaard Enric Mas en Martínez met zich mee waardoor het leek dat het drietal de overwinning onderling uit zouden vechten. Op de beslissende demarrage van Mas had de Zeeuwse klimmer echter geen antwoord en werd in de slotfase nog voorbij gestoken door de Italiaan Diego Rosa.

Met nog tweede etappes te rijden staat Tolhoek nu op de vierde plaats in het algemeen klassement achter Enric Mas, Filipe Martínez en Diego Rosa. Morgen staat er een heuvelachtige rit op het programma.

Uitslag etappe 4 Tour of Guangxi

Nanning - Nongla Scenic Area (160 km)
1. Enric Mas Deceuninck-Quick Step 3:52.53'
2. Filipe Martínez EF Education First +0.01'
3. Diego Rosa Team Ineos +0.08'
4. Antwan Tolhoek Jumbo-Visma +0.12'
Meer over dit onderwerp:
wielrennen Yerseke Antwan Tolhoek
Deel dit artikel:

Reageren