Filmfestival Tegenstroom voor de korte film krijgt volgend jaar nieuwe editie

Het Internationale Filmfestival Tegenstroom in het Oostburgse Ledeltheater is volgens de organisatie goed bezocht. De afgelopen vier dagen kwamen ruim 700 mensen naar meer dan 50 films kijken.

De organisatie noemt Tegenstroom een festival 'voor de kwetsbare korte film', variërend van twee tot maximaal dertig minuten. Organisator Jeannice Adriaanssens: "Kwetsbaarheid staat voor waar woorden te kort komen. Het onuitspreekbare, waar onze gevoelens ons aansturen overnemen."

Tweede editie

Er zijn mensen die al drie dagen achtereen naar het Ledeltheater zijn getrokken voor de korte films, en er zijn er die nu pas de tijd hebben om te kijken naar een korte documentaire. En die korte films komen uit alle hoeken van de wereld. Adriaansens: "Ze komen uit onder meer Afrika, Hongarije, Frankrijk, België, Australië en natuurlijk Nederland." En ze weet zeker: "Volgend jaar is er een nieuwe editie van Tegenstroom."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
oostburg tegenstroom ledeltheater
Deel dit artikel:

Reageren