Wandeling langs oorlogsfoto's in Vlissingen

Wandeling langs oorlogsfoto's in Vlissingen
Wandeling langs oorlogsfoto's in Vlissingen © Omroep Zeeland
Vlissingen tijdens de slag om de Schelde
Vlissingen tijdens de slag om de Schelde © Omroep Zeeland

76 foto's

De wandelroute voert je langs de route die de geallieerden hebben gelopen. Ondertussen kom je op vijftig plekken 76 foto's tegen die een beeld geven van hoe Vlissingen er in 1944 uitzag. Gebombardeerde straten, noodbegraafplaatsen en soldaten die door het water struinen.

Tentoonstelling

De fotowandeling is bedacht en uitgevoerd door Ies Bijleveld en Hans Sakkers. Bijleveld is vrijwilliger bij het muZEEum en droeg daar het idee aan. Toen de gemeente aangaf activiteiten en projecten te willen subsidiëren die iets te maken hebben met de herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde, werd het project van Bijleveld uitgekozen. Historicus Hans Sakkers heeft naar eigen zeggen vooral zijn 'historisch inzicht' ingezet en samen met Bijleveld zo'n 170 foto's bekeken. Uit die foto's zijn er uiteindelijk 76 geselecteerd, die tentoongesteld staan in de vensterbanken en etalages van huizen en winkels.

Langs verschillende boulevards

De fotoroute begint bij Uncle Beach en de Landingstraat en gaat vervolgens langs de verschillende boulevards en het Betje Wolffplein. De wandeling stopt ter hoogte van Panta Rhei aan het Nollehoofd. Een folder met de route van de wandeling is op te halen bij het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen.
Met bewoner Carlos Eckardt praten over de fotoroute
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>