De veren liggen er nog, maar de duiven zijn weg

Het is een nachtmerrie van iedere duivenmelker. Zo'n honderd wedstrijdduiven van Danny de Voogd uit Yerseke zijn afgelopen weekend gestolen. De schade bedraagt ruim 75.000 euro en De Voogd is er kapot van: "Ik dacht daar gaat twintig jaar hobby".

Toen de duivenmelker zijn opengebroken hokken aantrof kreeg hij de schrik van zijn leven. Een deel van de duiven zat buiten, een ander deel van de duiven was weggenomen. "Het was een enorme ravage, alle deuren en luiken stonden open en de hokken waren leeg", vertelt De Voogd. Hij heeft direct aangifte gedaan, maar hij is bang dat hij zijn duiven niet terugkrijgt. "Je hoort vaak dat de duiven bij diefstal naar het buitenland worden gebracht. Dan zijn ze heel moeilijk te traceren dus ik hoop dat ze gevonden worden, maar ik vrees het ergste".

Online veiling

De gestolen wedstrijdduiven stonden in de verkoop. Vermoedelijk konden de dieven gemakkelijk aan het adres van De Voogd komen door de gedetailleerde omschrijving op de website van de veiling. "Alle gegevens van de duiven staan online dus ze kunnen ook precies zien met welke stamboom ze te maken hebben", zegt De Voogd. Gelukkig zijn niet alle duiven gestolen en zijn de overgebleven duiven ondergebracht in België waar ze alsnog geveild gaan worden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren