Politie waarschuwt voor 'cv-monteur' die ouderen besteelt

De deurbel gaat en een vriendelijke, maar doortastende man zegt dat hij de cv-installatie komt inspecteren. Wanneer de 'cv-monteur' weer verdwenen is, blijken geld, sieraden en andere waardevolle spullen te zijn verdwenen. Dit overkwam de afgelopen weken ouderen in Bruinisse, Krabbendijke en Kloetinge.

Uitsnede uit folder van de politie voor ouderen over babbeltrucs (foto: Omroep Zeeland)

In ieder geval vijf Zeeuwse bejaarden lieten de 'cv-monteur' binnen. Daarbij richtte de oplichter zich met name op seniorenwoningen en verzorgingshuizen. Eenmaal binnen vroeg de man aan de bewoner om 'even iets vast te houden', bijvoorbeeld een kraan, waarna de dief er met geld, sieraden en andere waardevolle spullen vandoor ging.

De politie roept alle inwoners van de Oosterschelderegio, en dan met name de ouderen, op om extra alert te zijn op dit soort oplichters die met een zogeheten babbeltruc naar binnen komen en de bewoners bestelen. Ook roept de politie iedereen met ouderen in hun omgeving op om hen voor deze praktijken te waarschuwen.

Tips

De politie komt ook met tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze en andere babbeltruc-oplichters: "Verwacht u niemand of verwacht u bijvoorbeeld wel iemand van een thuiszorgorganisatie, maar kent u de persoon die aanbelt niet, laat diegene dan niet zomaar binnen. Zorg ervoor dat uw deur niet helemaal open kan, bijvoorbeeld door een kierstandhouder. Vraag altijd om een legitimatie en bel gerust ter controle naar de organisatie of het bedrijf waar iemand van zegt te zijn."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren