'Herstel na houseparty gaat jaren duren'

KAMPERLAND -
Volgens Staatsbosheer staan in het gebied hele zeldzame planten. Zo zijn er vijf soorten orchideeën die in Nederland alleen op de Schotsman voorkomen. Een precies bedrag is nog niet te noemen, maar de schade loopt naar schatting in
.

Triest

De Keuning noemt het triest dat het werk dat hij en zijn collega's jarenlang in het gebied geïnvesteerd hebben in zo'n korte tijd teniet wordt gedaan. De toplaag moet waarschijnlijk verwijderd worden, zodat de zeldzame planten op natuurlijke wijze terug kunnen groeien. Dat gaat nog jaren duren, zegt De Keuning.

Ravage

Het terrein waar zaterdag de illegale houseparty werd gehouden, is maandagmorgen schoongemaakt. Volgens burgemeester Henny van Kooten van gemeente Noord-Beveland hebben de feestgangers een 'ravage' achtergelaten.

ME inzet

Zaterdag werd door politie en ME een einde gemaakt aan de houseparty op de Campensweg bij de Schotsman. Volgens Van Kooten was het inzetten van de ME onvermijdelijk.

Noodzakelijk

Van Kooten zegt eerst geprobeerd te hebben om de organisatie en de feestgangers 'vriendelijk doch dringend' te verzoeken om het gebied te verlaten. Hieraan werd geen gehoor gegeven. Vervolgens zag hij zich naar eigen zeggen genoodzaakt tot de inzet van de ME.