Wilthagen is hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019

Wilthagen uit Tholen is vanavond in Goes uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. Het vleeswarenbedrijf bleef de andere twee genomineerden, Budelpack en Wilhelm, nipt voor.

Wilthagen Familiebedrijf van 2019 (foto: Zuidwest Business)

De award voor het familiebedrijf van het jaar is voor de zesde keer uitgereikt. De onderscheiding werd in het leven geroepen om extra aandacht te geven aan de familiebedrijven die een belangrijk onderdeel zijn van de Zeeuwse economie.

Wilthagen is gekozen op basis van stemmen via internet en het oordeel van een vakjury. Volgens Jonathan de Voogd, eventmanager Zeeland Business, was het tot het allerlaatste moment spannend. "Nog nooit lag de puntverdeling tussen de finalisten zó dicht bij elkaar. Het was een ultieme spannende strijd die bijna van dag tot dag verschilde."

Wilthagen B.V. is een vleeswarenbedrijf dat al meer dan 45 jaar ambachtelijke Zeeuwse vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten maakt. Het gaat onder meer om Zeeuws knabbelspek, boerenleverworst en kroepoek in smaakvarianten als zeewier, ui en garnalen.

De jury prees het bedrijf vooral omdat het Zeeland positief op de kaart zet door de verkoop van unieke Zeeuwse producten in binnen- en buitenland.

Vorig jaar werd TMC Wonen met vestigingen in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom uitgeroepen tot het Zeeuwse Familiebedrijf van 2018.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
familiebedrijf Wilthagen
Deel dit artikel:

Reageren