Zeeland wordt wakker: Nicolaaskerk, familiebedrijf en bijzonder hotel

Goedemorgen. Vanmorgen is in het nieuws in Zeeland:

Nicolaaskerk Kortgene (foto: Wikipedia)

Nicolaaskerk op de schop

De Stichting Behoud Nicolaaskerk Kortgene heeft grote plannen met het gebouw. Als het aan de stichting ligt, wordt de kerk een multifunctioneel gebouw waar Zeeuwen en touristen niet alleen kerkdiensten kunnen bijwonen, maar zich ook kunnen onderdompelen in cultuur, historie en gastronomie. En dankzij een subsidie van de provincie, zouden die plannen zomaar eens verwezenlijkt kunnen worden.

Wilthagen Familiebedrijf van 2019 (foto: Zuidwest Business)

Familiebedrijf

Vleeswarenbedrijf Wilthagen uit Tholen is in Goes uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. Het vleeswarenbedrijf bleef de andere twee genomineerden, Budelpack en Wilhelm, nipt voor.

Lees ook:

(foto: Omroep Zeeland)

Belastingen Noord-Beveland

De toeristenbelasting en de ozb zullen mogelijk stijgen op Noord-Beveland. De begroting voor volgend jaar is sluitend, maar vooral door oplopende tekorten op de zorg zal de gemeente daarna extra inkomsten moeten genereren. Die keuze laat wethouder financiën Pim Schenkelaars over aan de gemeenteraad.

Lees ook:

De plek waar het 'art-care' hotel moet komen (foto: Omroep Zeeland)

Bijzonder hotel

Een hotel, waarin gasten medische behandelingen kunnen ondergaan, maar dan ook nog kunnen genieten van kunst. Dat is het plan van een aantal kunstenaars en zorgverleners voor de voormalige huishoudschool, in de Vlissingse wijk Paauwenburg.

Lees ook:

Afwisselend zon en stapelwolken (foto: Ria Brasser)

Weer

De dag begint bewolkt, in de loop van de middag laat de zon zich zien. Het blijft vandaag overwegend droog en het is zacht voor de tijd van het jaar: een graad of 17.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren