Zorgverleners en kunstenaars slaan handen ineen voor bijzonder hotel

Maak van de oude huishoudschool in de Vlissingse wijk Paauwenburg een art-care-hotel, een hotel waar de gasten zich kunnen laten behandelen en bijvoorbeeld ook kunst-workshops kunnen volgen. Dat zeggen zorgverleners en kunstenaars die nu in de school aan de Dreesstraat zitten.

De gemeente wil het gebouw afstoten, samen met nog tientallen andere gebouwen in de stad. De gemeente heeft geld nodig, nu ze onder financieel toezicht staat van het ministerie van Binnenlandse Zaken en financieel flink moet bezuinigen.

Futuristisch

In de eerste schetsen is bovenop het bestaande gebouw een futuristisch glazen gebouw te zien, waar de hotelkamers moeten komen. "Hoe hoog het gebouw wordt, is nog niet duidelijk. Het gaat om een eerste schets. maar er staan meer hoge gebouwen in de wijk. Ook kun je kiezen voor materialen die goed bij de omgeving passen", zegt kunstenaar Leon Riekwell, één van de initiatiefnemer van het plan.

Het gebouw heeft jaren leeg gestaan, en bood in het verleden onderdak aan zorgopleidingen, zoals het vroegere MDGO. Nadat de opleidingen naar een andere plek gingen, trok een groep kunstenaars in het gebouw. In een ander deel van het complex trokken onder andere een fysiotherapie-praktijk, een psycholoog, een diëtiste en een ergo-therapeut.

Paauwenburg

Volgens fysiotherapeut Peter van Kempen kan de Vlissingse wijk Paauwenburg allerlei zorgvoorzieningen behouden door het plan voor een kunst-zorg-hotel. "Paauwenburg heeft niet zoveel voorzieningen nu", zegt hij. "Onze praktijk heet fysiotherapie-praktijk Paauwenburg; de naam zegt het al. Wij zijn echt gericht op de wijk. Dan kan je niet zomaar naar een ander deel van de stad verhuizen."

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen zorg kunst hotel school Kipvis
Deel dit artikel:

Reageren