Bevelandse scholen willen overgang naar middelbare school versoepelen

© Omroep Zeeland
Als kinderen naar de brugklas overstappen, moeten zij volgens Gerard Verkuil, woordvoerder namens de scholen, aan een hoop zaken wennen. "Een nieuw, veel groter, gebouw dan je gewend bent, geen vaste leerkracht die heel de dag lesgeeft aan je klas", somt Verkuil op. Volgens de scholen kunnen de veranderingen er bij sommige leerlingen voor zorgen dat zij de lesstof minder makkelijk opnemen.

Schoolkeuze

De scholen willen de leerlingen helpen de juiste schoolkeuze te laten maken. Volgens Verkuil moet de keuze niet alleen gebaseerd zijn op een leuke open dag, maar ook of de school het best bij de leerling aansluit. Ook willen de basis- en middelbare scholen kijken of de manieren waarop zij lesgeven beter op elkaar aan kunnen sluiten.
De scholen willen de overstap naar de brugklas op deze manier versoepelen omdat er voor brugpiepers al genoeg verandert. "Er is overgang en dat is ook helemaal niet erg. Maar we kunnen er met elkaar wel voor zorgen dat dat zo goed mogelijk verloopt", aldus Verkuil.
Aan het project doen de Pontes Scholengroep, het Ostrea Lyceum, de Prisma scholen en de Albero scholen mee. Het project wordt betaald door een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.