Mathieu uit Kapelle maakt kaart van Nederland in emoji's en zet anderen aan het werk

Hoe zou Nederland eruit zien als je alleen maar emoji's mag gebruiken? Mathieu uit Kapelle had wel een idee, maakte een creatie en plaatste die op Twitter. Die actie viel in de smaak bij twitterend Nederland, want al snel werden andere varianten op de kaart gemaakt.

"Ra ra welk land", schreef Mathieu vorige week bij zijn tweet. Aan de kust heeft hij parasolletjes geplaatst, bij Schiphol een vliegtuig, een boompje op de Veluwe, een berg op het drielandenpunt en in het oosten wat trekkers.

De bedenker van de emoticon-kaart, heeft inmiddels een nieuwe versie gemaakt van de kaart van Nederland. Met een stroomkabel in Noord-Groningen, een schaap op Texel en een mes in Oss; inwoners van die stad worden in de volksmond ook weleens messentrekkers genoemd.

Ook Zeeland is op die kaart iets gedetailleerder met bijvoorbeeld een kreeft in Yerseke en een fabriek in Zeeuws-Vlaanderen.

Mathieu laat zijn creativiteit de vrije loop. Op de plek van Almelo heeft hij een stoplicht geplaatst. Mogelijk heeft dat iets te maken met een uitspraak van Herman Finkers. Hij zei ooit: "Het stoplicht springt op rood, het stoplicht spring op groen. In Almelo is altijd wat te doen."

Meer over dit onderwerp:
emoji
Deel dit artikel:

Reageren