Bouzambou en Ben Sellam beginnen met gelijkspel in WK-kwalificatie

Youssef Ben Sellam en Said Bouzambou gaan proberen het WK te halen
Youssef Ben Sellam en Said Bouzambou gaan proberen het WK te halen © KNVB Media
Nederland kwam na vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Mats Velseboer. Vier minuten later maakte Roemenië via Dumitru Stoica alweer gelijk. Bouzambou stond met zijn teamgenoten een groot deel van de wedstrijd onder druk, maar Oranje wist toch stand te houden. Ben Sellam, die voor het eerst bij de selectie zit, zag zijn collega-doelman Manuel Kuyk vele reddingen verrichten.
Vanmiddag om 15.30 uur speelt Oranje het tweede groepsduel. Dan is de tegenstander Kazachtstan. Zaterdag valt de beslissing als Oranje het opneemt tegen Albanië. De nummers 1 en de vier beste nummers 2 plaatsen zich direct voor het WK van volgend jaar in Litouwen. De andere nummers 2 nemen het in play-offs tegen elkaar op voor twee plekken op het hoofdtoernooi.