Geen jaarlijkse provinciale subsidie voor pontje Sluiskil

Geen jaarlijkse provinciale subsidie voor pontje Sluiskil
Geen jaarlijkse provinciale subsidie voor pontje Sluiskil © Omroep Zeeland
Deze stemming volgde nadat er vorige maand precies evenveel voor- als tegenstemmen waren. Door dat gelijke spel moest opnieuw gestemd worden. "Dit is de verwachte uitkomst", zegt Meerten Dallinga, voorzitter van de stichting Behoud Pont Sluiskil. "We hadden hier al rekening gehouden."
Toch verwacht Dallinga dat er een oplossing gaat komen. "Door gedeputeerde Harry van der Maas wordt aan een oplossing gewerkt." Op 16 november moet er volgens Dallinga duidelijkheid komen. Van der Maas gaat met de stichting, de gemeente Terneuzen en Rijkswaterstaat een toekomstplan maken zodat het pontje kan blijven bestaan.

Handtekeningenactie

De Stichting ter Behoud van de pont te Sluiskil krijgt de exploitatie op dit moment niet rond en wil extra geld. De Stichting vroeg 25.000 euro van de provincie. In september werden nog 2.500 handtekeningen aangeboden aan commissaris van de Koning Han Polman.
Volgens de inwoners van Sluiskil is het pontje erg belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Niet alleen voor scholieren die bijvoorbeeld met de fiets naar Terneuzen gaan. Maar ook voor de ambulance die eventueel met het pontje over kan, als de brug open staat.

Lees ook: