Oemoemenoe raakt aansluiting met de top kwijt na nederlaag

Oemoemenoe heeft de thuiswedstrijd tegen The Hookers met 19-28 verloren. Daarmee verliest de Middelburgse formatie de aansluiting met de bovenste twee plaatsen, die recht geven op het spelen van de finale van de Trophy poule.

Oemoemenoe verliest van The Hookers (foto: Miriam Waterval)

Oemoemenoe begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 7-0 voorsprong door een try van Deniel van der Waal. Joey Luitwieler wist de conversie daarna te benutten. Maar daarna was het de beurt aan The Hookers die de 7-0 achterstand omzetten naar een 7-8 voorsprong bij rust.

Het werd zelfs nog veel erger voor de Middelburgers want de ploeg uit Hoek van Holland liep uit naar een 7-25 voorsprong. Aanvoerder Andicto Petelo wist met twee try's Oemoemenoe weer terug te brengen in de wedstrijd.

Joey Luitwieler zorgde nog middels een benutte conversie voor twee extra punten, maar omdat The Hookers een penalty scoorden werd daarmee de eindstand op 19-28 bepaald. Door de nederlaag moet Oemoemenoe pas op de plaats maken en zakken de zwart-witten richting middenmoot van de Trophy poule.

Meer over dit onderwerp:
walcheren rugby oemoemenoe
Deel dit artikel:

Reageren