Daan Eikenhout stapt op bij Terneuzen

Trainer Daan Eikenhout is per direct opgestapt als hoofdtrainer bij Terneuzen. De 52-jarige oefenmeester vindt dat er te weinig perspectief in de organisatie van de club zit waardoor hij niet verder wil gaan.

Daan Eikenhout (foto: Omroep Zeeland)

Eikenhout kwam dit seizoen over van De Meeuwen waarmee hij naar de eerste klasse promoveerde en ook degradeerde. Met Terneuzen maakte de uit Middelburg afkomstige trainer een goede seizoensstart door en stond op de derde plaats.

Sportieve aspect niet het probleem

Volgens Eikenhout was het sportieve aspect dan ook geen probleem: "Ik had een prima band met de spelersgroep en ook sportief gezien ging het prima. Je kan met deze groep makkelijk in de derde klasse mee. Alleen is de organisatie eromheen niet goed geregeld. Ieder zichzelf respecterende trainer zou daar weggaan, tenzij je een speciale band met de club hebt."

Opgestapt

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Schijf maakte de trainer zijn besluit kenbaar aan het bestuur en de spelersgroep om vervolgens te vertrekken. "Ik heb de spelers een hand gegeven en ze succes gewenst. Maar om dan nog op de bank te gaan zitten geeft ook zo'n raar zicht."

Meer over dit onderwerp:
voetbal Daan Eikenhout VV Terneuzen
Deel dit artikel:

Reageren