Voorarrest Goese verdachte Hrieps verlengd

Het voorarrest van de 22-jarige Goese mannelijke verdachte is opnieuw verlengd met dertig dagen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval na festival Hrieps in Grijpskerke. De man staat aanstaande dinsdag proforma voor de Middelburgse rechtbank.

Het festivalterrein van Muziekfestival Hrieps (foto: Omroep Zeeland)

Naast de Goesenaar wordt volgende week ook de 24-jarige Vlissinger verwacht bij de rechtbank. Ze worden beiden vervolgd voor betrokkenheid bij de Hrieps-overval. Zij staan aanstaande dinsdag tijdens een eerste pro-formazitting voor de Middelburgse rechtbank. Hun precieze rol bij de overval is nog niet duidelijk.

De overval gebeurt net nadat de 25ste editie van festival Hrieps is afgelopen. 7.500 bezoekers hebben heel de dag contant betaald op het festivalterrein. De opbrengst wordt naar het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer gebracht. Rond kwart over 3 's nachts dringen drie gemaskerde mannen het huis binnen en ze gaan er met de dagopbrengst van door. De organisatie schat dat het om een half miljoen euro gaat.

De twee vrouwelijke verdachten zitten niet meer vast. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Goes. Onduidelijk is wat haar rol geweest is. Een 54-jarige vrouw uit Goes wordt verdacht van witwassen en verduistering.

Een derde mannelijke verdachte werd op 24 september aangehouden in Nijmegen. De raadkamer van de rechtbank beslist aankomende dinsdag of zijn voorarrest wordt verlengd.

Meer over dit onderwerp:
overval Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren