Dief steelt uit bedrijfsbus en wordt na achtervolging aangehouden

Afgelopen nacht heeft een inbreker spullen gestolen uit een bedrijfsbus die geparkeerd stond aan de Poortvlietsedijk in Scherpenisse. De eigenaar van de bus betrapte de dief en bleef hem achterna rijden tot de politie hem aan kon houden in Tholen.

Inbraak (foto: Pixabay)

Rond 2.30 uur zag de eigenaar van de bus dat er iemand in zijn voertuig aan het rommelen was. Toen hij er een kijkje ging nemen zag hij iemand in een auto wegrijden. Terwijl hij de man achterna reed, belde hij de politiemeldkamer die hem doorverbond naar een politie-eenheid op straat.

Man tot stoppen gebracht

In het telefoongesprek gaf de eigenaar van de bus steeds de locatie van de auto die hij achtervolgde door. Uiteindelijk kon de politie de man laten stoppen op de Eendrachtweg in Tholen. De bestuurder, een man van 26 jaar uit Den Haag is aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Alle spullen, inclusief de auto, zijn in beslag genomen.

Bij de aanhouding vonden politieagenten gereedschappen en bouwmaterialen. De politie denkt dat de verdachte ook spullen op andere plekken heeft meegenomen.

Compliment van de wijkagent

De wijkagent van Tholen deelt op Instagram een compliment uit aan degene die de politie heeft gebeld en daarna op de hoogte heeft gehouden. "Dankzij goede samenwerking tussen politie en de melder is de verdachte na een korte achtervolging aangehouden in Tholen", vertelt de wijkagent.

De wijkagent van Tholen vraagt mensen bij wie de afgelopen tijd ook bouwspullen zijn gestolen, zich te melden bij de politie.

Meer over dit onderwerp:
Tholen 112 diefstal Scherpenisse
Deel dit artikel:

Reageren