15 jaar cel geëist voor moord man uit Dreischor

Het Openbaar Minsterie gelooft niets van de lezing van de verdachte
Het Openbaar Minsterie gelooft niets van de lezing van de verdachte © OZ
Het slachtoffer werd met een bijl geslagen en gewurgd met een touw. De verdachte, die zes weken na de moord werd aangehouden, was zijn zakenpartner. Het duo runde een communicatiebureau in Alphen aan de Rijn en zou ruzie gehad hebben over geld. Het bureau leed al jaren verlies en volgens de aanklagers had de verdachte eerder al eens 5000 euro verduisterd van de rekening van het bedrijf.

Ontkenning

De verdachte ontkent iets te maken te hebben met de dood van zijn 54-jarige compagnon, of met het verdwenen geld. Saillant detail is dat de verdachte 112 belde en op de begrafenis van de man uit Dreischor sprak. Hij beweert dat hij 's ochtends op het kantoor kwam en daar het lichaam van Frik vond. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit onderzoek van zijn auto, computer, telefoon en camerabeelden dat hij al een uur eerder op het kantoor in Alphen aan den Rijn was.
Politieonderzoek bij het kantoor in Alphen aan den Rijn
Politieonderzoek bij het kantoor in Alphen aan den Rijn © Sander Knura/Omroep West
Voor de rechtbank bleef de 59-jarige man bij zijn verhaal. Hij betwist de betrouwbaarheid van de camerabeelden waarop te zien is dat zijn cabrio te zien zou zijn als hij even na zeven uur zijn huis verlaat.
Er kwamen tijdens de rechtszaak nog meer tegenstrijdigheden aan bod. Om 7.17 is de telefoon van de verdachte gesignaleerd in de buurt van het misdrijf. De computer van verdachte werd om 7.21 uur aangezet en er is een bestand verwijderd. De verdachte ontkende ook hier alle betrokkenheid.

Nabestaanden eisen schadevergoeding

De nabestaanden eisten, naast het verduisterde bedrag, ook 340.000 euro aan gederfde inkomsten. Verder willen ze geld voor emotionele schade die het heeft opgelopen.
De rechtbank doet op 13 november uitspraak.